Kouvolan Urheiluakatemian tavoitteena on luoda huipulle tähtäävälle urheilijalle Kouvolan seudulla mahdollisimman laadukas toimintaympäristö, jossa on mahdollista yhdistää opiskelu ja huipulle tähtäävä urheilu alakoululaisesta korkeakouluikäiseksi asti. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi akatemia yhdistää mm. lajivalmennuksen, koululiikunnan, akatemiavalmennuksen ja fysiikkavalmennuksen yhdeksi valmennuskokonaisuudeksi. Vuoden akatemiaharjoitukset alkavat, kun koulujen uusi lukukausi käynnistyy. Akatemiavalmennukset ovat koulun työpäivinä maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Akatemiassa valmennusta saa kaikkiaan 27 eri lajin urheilijaa.

Jääkiekkoilijat harjoittelevat Kouvolan jäähallilla. Jääkiekkoakatemian toiminnasta vastaa KooKoo – junioreiden kehitysvalmentaja Lovro Bajc. Mukana valmentajina ovat myös junioripäällikkö Harri Setälä, Antti Kinnunen, Tino Turunen, Sakari Muotka, Markku Paukkunen, Juuso Laakso ja Matti Ranta. Toisen asteen akatemiaan kuuluu noin 40 jääkiekkoilijaa. Juuso Laakso ja Tino Turunen toimii yläkouluikäisten (7-8lk) akatemiavalmentajana keskiviikkoisin Kouvolan jäähallilla.

Kuusankosken jäähallilla toimii esiakatemiaryhmä ke-aamuisin klo 08.00-09.30, jossa valmentajana toimii Jari Suorsa. Ryhmässä on 6-10 jääkiekkoilijaa.

Valkealan jäähallilla toimii esiakatemiaryhmä ke-aamuisin klo 08.00-09.30, jossa valmentajana toimii Harri Setälä. Ryhmässä on noin 10 jääkiekkoilijaa.

Inkeroisten jäähallilla toimii esiakatemiavalmennusryhmä 7-9 luokkalaisille torstaisin, jonka valmennuksesta vastaa Juuso Laakso. Ryhmässä on noin 6-10 jääkiekkoilijaa.

Iitin jäähallilla toimii esiakatemiavalmennusryhmä 7-9 luokkalaisille tiistaisin, jonka valmennuksesta vastaa Juuso Laakso. Ryhmässä on noin 10 jääkiekkoilijaa.